(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jablkový koláč
Potřebné ingredience
Jablka, vanilkový lusk, listové těsto, hnědý cukr, máslo, zrmzlina.
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na čtvrtiny. Na pánev dáme máslo a na ní zkaramelizujeme cukr, poté přidáme jablka a necháme do změknutí. Vanilkový lusk rozřízneme na půl, nožem vytlačíme obsah a přidáme na pánev k jablkům . Jablka poté naskládáme do kulaté formy, úplně dospod položíme vanilkový vyřízlý lusk, zalejeme cukrem s máslem a vanilkou z pánve a obsah pečlivě pokryjeme listovým těstem, uděláme jakoby poklop z těsta. Dáme péct do trouby na dvacet minut, do zlata.( Koláč se peče se obráceně, jablka jsou dole a těsto nahoře) Ještě teplé vyklopíme na talíř a na horký koláč dáme kopeček zmrzliny, která se krásně roztaví a kombinace chutí je výborná :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé